Există oare un manual de utilizare al vieții?

user-guide

Pentru ca viața să fie a ta, ai nevoie să o iei în posesie și să îți asumi responsabilitatea pentru ea.  Dacă fiecare viață e unică, logica îmi spune că și manualul de utilizare aferent e tot unic. Pentru că rețeta fericirii nu există. Suntem unici și deci diferiți. Nu știu care sunt regulile de utilizare ale vieții voastre, dar mi-aș dori să le cunosc.

Ce pot face este să vă împărtășesc regulile principale de utilizare ale vieții mele.

  1. Fă ceea ce îți place cât mai des. Dacă ceva nu-ți place – schimbă ceva în ceea ce faci. Dacă nu-și place job-ul – caută-ți altul.
  2. Încetează să aștepți momentul potrivit sau persoanele potrivite pentru a fi fericit și aplică punctul 1.
  3. Nu încerca să controlezi tot ceea ce se întâmplă. Ești echipat pentru schimbare. Dacă nu crezi, uită-te la  o poză de când erai mic.
  4. Toate emoțiile sunt bune. Oricum ai face nu poți fi doar îndrăgosit și bucuros.  Restul emoțiilor au și ele rostul lor. Dacă o emoție neplăcută persistă atunci nu ai adresat punctul 1 corespunzător.
  5. Încearcă să te rătăcești, la propriu,  măcar o dată pe lună. Vei avea dovada, atât la propriu cât și la figurat,  că poți regăsi drumul.
  6. Măcar o dată pe an întreabă un cunoscut care e visul lui și încearcă să îl ajuți să-l îndeplinească și să te bucuri pentru el.  Așa vei căpăta încredere că și tu își poți duce visele tale la bun sfârșit.
  7. Gândește-te la  ce-ți dorești, nu la ce temeri ai. Ne demonstrâm axiomele pe care le pregătim de acasă. Așa că mai bine îți demonstrezi că îți poți îndeplini dorințele și nu temerile.
  8. Să fi singur e ok. Așa faci cunoștința cu tine.
  9. Curajul nu înseamnă lipsa fricii ci managementul ei. În plus 98% dintre griji nu se întâmplă niciodată, deci nu poate fi complicat să te descurci cu restul de 2%.
  10. Timp nu există , se face.  Ai timp destul, dar dacă nu-ți ajunge înseamnă că nu-l investești unde ai dori.  Dacă chiar ai timp prea puțin, nu te mai uita la televizor.

Ce ziceți? Eu le aștept cu interes pe ale voastre.

(imagine: http://www.ccjk.com/)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *