Emoții

EmotiiEmoțiile sunt poarta prin care simțim lumea. Sunt cele care ne scriu o mare parte din povestea realității de fiecare zi. Căci ceea ce trăim nu e realitatea ci doar povestea pe care ne-o spunem despre ea. Povestea e scenariu, actorii sunt emoțiile. Emoțiile fac ca povestea să ne prindă cu atâta măiestrie câteodată încât realitatea păstrează doar valoare de simbol.

Sunt opt cu toate și din ele doar două (bucuria și iubirea) întruchipează personaje „pozitive”. Viața e grea, nu? Frică, mânie, tristețe, rușine…Eu cred că toate emoțiile sunt pozitive și că doar tendința noastră de a fugi de ele este negativă. Și cred că dacă le-am accepta și am învăța să ascultăm mesajul pe care îl primim prin intermediul lor, ar fi mai greu să ajungem la nivelul la care ele preiau controlul.

Vedem pe geamul vieții o realitate, ne spunem o poveste despre ea prin dialogul nostru interior și îi dăm viață prin emoții. Poate că nu putem schimba realitatea dar, DA, putem schimba povestea și dacă facem asta, emoțiile se vor adapta. Putem rescrie împreună povestea ta în așa fel încât să fi cum te dorești.

Tu, cum te simți astăzi?