Tipuri de terapie

Optiunile tale

Ce-nseamnă oare să mergi la psiholog? Ce spune asta despre mine? Dacă se află? Dacă mă vede cineva intrând acolo? Am tot avut parte de întrebări pe tema asta. Destule chiar. În așa fel incât am fost doar la un pas să mă gândesc că poate locația perfectă pentru cabinetul de psihologie e camera din spate a unui cinematograf. Asta făcea posibil ca toți clienții mei să se strecoare, pe întuneric și-n timpul filmului firește, la terapie. Pe cartea mea de vizită urmau să figureze doar un nume și ce filme rulează. Asta făcea posibil ca toți clienții mei să aibă curajul s-o păstreze. Zâmbesti? Perfect! Dar oare ce spune despre tine mersul la psiholog?

“Mi-e teamă că o să se creadă că am probleme”. Hai să clarificăm… Probleme avem toți, de multe tipuri. Paradoxal, e rușinos să ai probleme dar e-o mândrie că le-ai rezolvat. Cu toții suntem mândri de curajul de a găsi soluții dar încercăm să pară că n-am avut probleme. La terapie nu mergi pentru că îți e teamă de probleme ci pentru că găsești curajul de-a căuta soluții.

“Mi-e teamă că o să spună lumea că sunt slab” . Întreb la rândul meu… cât de puternic e cel care se teme să ceară ajutor? La terapie nu apelezi din slăbiciune ci tocmai pentru că ai puterea de-a înțelege că îți e greu și ai nevoie de susținere. Și pentru că întelegi că nu există oameni puternici ci doar oameni pe care tu nu i-ai vazut atunci când le-a fost greu.

Terapia inseamnă dorință de schimbare și de mai bine. Înseamnă deci curaj prin depășirea fricii, putere prin asumarea vulnerabilității. Înseamnă timp acordat ție exclusiv și, implicit, înseamnă să simți că te cunosti pe tine un pic mai bine decât pană acum.

Eu pot să îți ofer patru opțiuni: terapia individuală, terapia de grup, terapia la distanță și dezvoltarea personală.

Care e terapia potrivită pentru tine? Hai să ne cunoaștem și să descoperim împreună!