Dezvoltare personală

Dezvoltare personală

Cred că de-a lungul existenței avem două moduri de abordare: ne ducem către ceea ce ne dorim și facem ceva sau ne mulțumim cu ce se întâmplă. Cred că asta este dezvoltarea personală: a face ceva pentru ce îți dorești.

Ce ai putea să îți dorești de la dezvoltare personală?

Să începem cu banalul să te cunoști mai bine.  Care devine mai puțin banal atunci când afli despre tine că sunt lucruri pe care le-ai învățat cândva în trecut care încă îți ordonează viața chiar dacă nu ești conștient de funcționarea lor. Sau că în căutarea sau alegerea de azi a partenerului sau partenerei potrivite ai la bază un profil preluat de la părinți. Sau că există experiențe trecute care guvernează alegerile pe care le faci astăzi – și poate nu toate alegerile tale te avantajează.

Sa îți îmbunătățești capacitatea de relaționare cu ceilalți prin înțelegerea și apoi exersarea abilităților potrivite. Pentru că despre asta este vorba, despre abilități.

Să îți îmbunătățești părerea despre tine prin exersarea de lucruri nu foarte complicate. A spune „nu” când asta simți e unul dintre acestea.

Cum se desfășoară?

In grupuri de 5-8 persoane. Spre deosebire de terapia de grup nu targetează o problemă ci zone de dezvoltare: autocunoaștere, relaționare, imagine de sine, etc. Întâlnirile au loc tipic săptâmânal, durează 2 sau 3 ore (în funcție de numărul de participanți) iar temele sunt strucurate pe module. Un modul are in jur de 40 de ore.

În timpul întâlnirilor, psihologul propune teme de discuție și exerciții care să dea prilejul abordării din perspectiva fiecărui participant a subiectelor și abilităților vizate.

Te invit să ne cunoaștem.
Îmi place să spun despre mine că sunt un purtător de felinar ce insoțește oameni în drumul lor interior spre lucruri pe care ei încă nu știu că le cunosc. Cred în asumarea responsabilității pentru propria viață, si mai cred că viața e facută să te gândești și, dacă e nevoie, să te răzgândești. Cred că suntem previzibili și unici în același timp și asta este o combinatie nelimitată de resurse și de posibilități.